• Ja tev kļūst slikti ar redzi, tad ēd vairāk burkānus. Vai esi kādreiz redzējis zaķi ar brillēm?

Ananāsu tiramisu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 200 g „Savoiardi” cepumu
  • 400 g konservētu ananāsu
  • 400 g skābā krējuma 20 %
  • 400 ml saldā krējuma 35%
  • 150 g pūdercukura
  • 1 citrona miziņa
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • 2 - 3 ēdamkarotes „Baileys” liķiera
  • 2 tējkarotes želatīna (+ 4 ēdamkarotes ūdens)
  1. Ananāsus ieber sietiņā, lai notecinātu sulu, maigi nosusina ar virtuves dvieli un sagriež kubiņos.
  2. Ananāsu sīrupu nevajag izliet, jo tas noderēs.
  3. Želatīnu sajauc ar ūdeni un uzbriedina 10 minūtes.
  4. Ar elektrisko putotāju sakuļ saldo krējumu.
  5. Uzbriedināto želatīnu izkausē nelielā karstumā, bet neļaujot tam uzvārīties! (Var izmantot arī mikroviļņu krāsni)
  6. Atsevišķā trauciņā sajauc skābo krējumu, pūdercukuru, citrona miziņu, vaniļas cukuru un liķieri.
  7. Rūpīgi, ar nelielu strūklu skābā krējuma masai pievienot želatīnu un ar elektrisko putotāju masu sakult.
  8. Tad skābā krējuma masai pievieno putukrējumu, rūpīgi ar lāpstiņu visu samaisa. Krēms ir gatavs.
  9. Ja ir „Pyrex” stikla trauki, tad ņemam 18x28x5 cm lielu trauku. Ja nav, tad jebkuru citu tāda izmēra trauku.
  10. Saglabāto ananāsu sīrupu ielej nelielā, seklā traukā.
  11. Iemērcē cepumus šajā sīrupā un izklāj tos pa sevis izvēlētā trauka pamatni.
  12. Tad pārklāj ceupumu kārtu ar iepriekš sagrieztajiem ananāsiem un pārziež to ar pusi no krēma daudzuma.
  13. Tad klāj nākamo cepumu kārtu, kuri piesūcināti ananāsu sīrupā.
  14. Pārber tos ar ananāsu gabaliņiem un pārklāj atlikušo krēma daudzumu.
  15. Kūku dekorē ar riekstiem, mandeļu skaidiņām vai sev tīkamiem augļiem.
  16. Liek to ledusskapī uz visu nakti. 
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
6077 reizes

,,,,