• Sapratis to, ka par uzturu vecumā kļūst gudrība, tad jauns būdams dari tā, lai vecumā nepaliktu bez uztura.

Ābolu pīrāgs burciņā


Foto: ichkoche.at

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 125 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 125 g pūdercukura
  • 1/2 vaniļas pāksts mīkstuma
  • 200 g miltu
  • 1/2 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 ābols (liels)
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 100 ml ruma (2 x 50 ml)
  • sviests (ietaukošanai)
  • 2 olas
  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160°C temperatūrai ar karsto gaisa plūsmu.
  2. Stikla traukus - burciņas, glāzes ietauko ar nelielu sviesta daudzumu.
  3. Saputo sviestu istabas temperatūrā un pūdercukuru gaisīgās putās.
  4. To vislabāk var izdarīt ar elektrisko putotāju.
  5. Pa to laiku, nomizo un sagriež ābolu gabaliņos.
  6. Karamelizē uz pannas 2 ēdamkarotes cukura, iemaisa ābolus, apkaisa ar kanēli un pielej rumu.
  7. Dažas minūtes patur uz mazas uguns un tad ļauj atdzist.
  8. Kad sviesta - cukura maisījums ir gaisīgs, saputots, pievieno pa vienai olas un samaisa labi.
  9. Pieliek pusi vaniļas pāksts mīkstuma un samaisa.
  10. Cepampulveri ar miltiem izsijā un lēnām pievieno kūkas maisījumam.
  11. Pēc tam -  ābolu gabaliņus.
  12. Ābolu pīrāga maisījumu iepilda burkās - ne pārāk daudz, citādi mīkla pacelsies pāri malām.
  13. Cepeškrāsnī cep apmēram 30-35 minūtes. Ļauj atdzist.
  14. Izmantojiet ābolus, kas ir īpaši piemēroti cepšanai. Tiem vajadzētu būt ne pārāk sulīgiem, stingriem.
  15. Mēs iesakām: „Jonagold”,„Elstar” vai „Boskoop”.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1617 reizes

,,,,,,