• Pārāk daudz pavāru var izbojāt buljonu.

Ābolu pīrāgs ar skābo krējumu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 150 g sviesta
  • 1 glāze skābā krējuma
  • 1 1/2 glāzes miltu
  • 1 1/2 tējkarotes cepamā pulvera

Krēmam:

  • 1 glāze skābā krējuma
  • 1 glāze cukura
  • 1 ola
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 4 āboli
  1. Sviestu izkausē un nedaudz atdzesē. Miltus izsijā un sajauc ar cepamo pulveri.
  2. Dziļā bļodā sajauc skābo krējumu ar atdzesēto sviestu viendabīgā masā.
  3. Tad pakāpeniski pievieno maisījumu un atkal samaisa viendabīgā masā.
  4. Mīklu ieklāj kūkas formā,kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  5. Pildījums: Ābolus nomizo, izgriež serdes un sagriež plānās šķēlītēs.
  6. Ābolu šķēlītes pārklāj pār mīklas kārtu.
  7. Krēms: Bļodā sajauc skābo krējumu ar cukuru, vaniļas cukuru un rūpīgi samaisa.
  8. Ar putojamo slotiņu viegli saputo olu un pievieno to skābā krējuma masai.
  9. Tad pakāpeniski pievieno miltus un visu rūpīgi samaisa.
  10. Krēmu pārlej pār ābolu kārtu un liek cepties 180°C temperatūrā 50 minūtes.
  11. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru un kanēli.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
7362 reizes

,,,,,