• Izsalkušam arī ar pipariem apkaisīta sāls - lielisks ēdiens.

Ābolu kūka „Šarlote”


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 6 lieli āboli
  • 3 olas
  • 200 g cukura
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 200 - 250 g miltu
  • šķipsniņa kanēļa
  • pūdercukurs
  • 400 ml saldā krējuma
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un kūkas formā ieklāj cepamo papīru, nedaudz ietauko to.
  2. Ābolus nomizo, izgriež serdi un sagriež kubiciņos.
  3. Ar elektrisko putotāju sakul olas un cukuru, pievieno vaniļas cukuru, 1 ēdamkaroti miltu un tā pakāpeniski visus miltus, pēc katras pievienošanas reizes rūpīgi samaisot.
  4. Sagrieztos ābolus liek formas pamatnē un pāri klāj mīklu, cep 35 - 40 minūtes.
  5. Izņem no krāsns, ļauj atdzesēties, pārkaisa ar kanēli un pūdercukuru.
  6. Pasniedz ar saputotu saldo krējumu.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
25670 reizes

,,,,