• Ja no ēdiena nekas nav palicis pāri, tas nenozīmē, kas sātīgi paēduši.

Ābolu – biezpiena pīrāgs „Rudens melodija”


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 2 glāzes miltu
  • 1/2 glāze cukura
  • 180 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 1 ola
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

Krēmam:

  • 750 g biezpiena (2 - 9 % tauku)
  • 3 saldskābi āboli
  • 4 tējkarotes cietes
  • 1 tējkarote kanēļa
  • šķipsniņa sāls
  • 1 glāze cukura
  • 4 olas
  1. Biskvīts: Ar putojamo slotiņu sajauc olu un cukuru, tad pievieno sviestu, šķipsniņu sāls, miltus un cepamo pulveri - visu sajauc viendabīgā masā.
  2. Mīklu ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
  3. Pēc tam mīklu klāj ietaukotā formā ar maliņām uz augšu.
  4. Krēms: Virtuves kombainā sajauc biezpienu, cukuru, cieti un olas viendabīgā masā. Pārlej pār mīklu.
  5. ābolus nomizo, izņem serdeni un sabriež plānās šķēlītēs. Izkārto ār biezpiena kārtu un pārkaisa ar kanēļi.
  6. Liek cepties 180°C temperatūrā aptuveni 40 minūtes.
  7. Kad kūka gatava, atdzesē to un pasniedz ar tasi tējas.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
7092 reizes

,,,,