-
2 glāzes miltu
-
100 g skābā krējuma
-
4 olas
-
1 1/2 glāzes cukura
-
1/3 glāzes pūdercukura
-
200 g sviesta
-
10 g cepamā pulvera
-
500 g biezpiena
-
4 vidēja lieluma āboli
-
kanēlis (pēc izvēles)
|
|
-
Atdala olu baltumus no dzeltenumiem un trīs olu dzeltenumus ieliek atsevišķā traukā, bet atlikušo olu dzeltenumu sajauc ar biezpienu.
-
Trim olu dzeltenumiem pievieno 1/2 glāzi cukura, sviestu, miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, un skābo krējumu.
-
Iegūto masu saveļ bumbas formā un ievieto ledusskapī uz aptuveni 1 stundu.
-
Tikmēr notīra ābolus - nomizu un izgriež serdes - un sagriež plānās šķēlītēs.
-
Biezpiena masai pievieno 1/3 glāzes pūdercukuru un rūpīgi samaisa.
-
Atdzesēto mīklu ieklāj formā ar malām nedaudz uz augšu ( 1 - 2 cm) un pār mīklu pārklāj biezpiena masu.
-
Izkārto ābolus un liek kūku cepties 180°C temperatūrā aptuveni 30 minūtes.
-
Kamēr kūka cepās, tikmēr ar elektrisko putotāju sakuļ olu baltumus un atlikušo cukuru.
-
Olu baltumu masu pārklāj pār āboliem un turpina kūku cept vēl 5 - 7 minūtes.
|