• Kas trijiem domāts, tas četriem arī pietiks.

Ābolu – biezpiena kūka „Maigums”


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 2 glāzes miltu
  • 100 g skābā krējuma
  • 4 olas
  • 1 1/2 glāzes cukura
  • 1/3 glāzes pūdercukura
  • 200 g sviesta
  • 10 g cepamā pulvera
  • 500 g biezpiena
  • 4 vidēja lieluma āboli
  • kanēlis (pēc izvēles)
  1. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem un trīs olu dzeltenumus ieliek atsevišķā traukā, bet atlikušo olu dzeltenumu sajauc ar biezpienu.
  2. Trim olu dzeltenumiem pievieno 1/2 glāzi cukura, sviestu, miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, un skābo krējumu.
  3. Iegūto masu saveļ bumbas formā un ievieto ledusskapī uz aptuveni 1 stundu.
  4. Tikmēr notīra ābolus - nomizu un izgriež serdes - un sagriež plānās šķēlītēs.
  5. Biezpiena masai pievieno 1/3 glāzes pūdercukuru un rūpīgi samaisa.
  6. Atdzesēto mīklu ieklāj formā ar malām nedaudz uz augšu ( 1 - 2 cm) un pār mīklu pārklāj biezpiena masu.
  7. Izkārto ābolus un liek kūku cepties 180°C temperatūrā aptuveni 30 minūtes.
  8. Kamēr kūka cepās, tikmēr ar elektrisko putotāju sakuļ olu baltumus un atlikušo cukuru.
  9. Olu baltumu masu pārklāj pār āboliem un turpina kūku cept vēl 5 - 7 minūtes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
6011 reizes

,,,,