• Gatavojot ēdienu tam jāpievieno "šķipsniņu mīlestības, ēdamkaroti miera un tējkaroti gudrības.

Ābolu – biezpiena kūka bavāriešu gaumē


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 130 g saldkrējuma sviesta
  • 80 g pūdercukura
  • 225 g miltu
  • 3 g vaniļas cukura
  • 65 ml aveņu vai ķiršu ievārījuma

Pildījums:

  • 470 g krēmsiera
  • 120 g cukura
  • 2 olas
  • 1 g vaniļas cukura

Ābolu kārtai:

  • 380 g ābolu
  • 55 g cukura
  • 2 g kanēļa

Papildus:

  • mandeļu skaidiņas
  1. Ar elektrisko putotāju sajauc sviestu, cukuru un vaniļas cukuru, pakāpeniski pievieno miltus.
  2. Pārklāj 23 cm lielu kūkas formu ar cepamo papīru un nedaudz ietauko to.
  3. Ieklāj tajā mīklu un pārklāj ar ievārījumu.
  4. Pildījums: Ar elektrisko putotāju sakuļ krēmsieru, vaniļas cukuru, cukuru un olas.
  5. Pārklāj pār ievārījuma kārtu.
  6. Ābolu kārta: Ābolus nomazgā, nomizo, iztīra un sagriež plānās šķēlītēs.
  7. Izkārto tos pār krēmsiera kārtu un pārkaisa ar cukuru un kanēli.
  8. Mandeļu skaidiņas pārkaisa pār kūku un liek cepties 180°C temperatūrā 70 minūtes.
  9. Gatavo ābolu kūku atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.

 

Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
4481 reizes

,,,,